Vertailussa Mitsubishi LN ja Mitsubishi RW

Etsitkö tämän hetken parasta Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppua? Haluatko tietää, miten Mitsubishi Electric LN ja Mitsubishi Electric RW -sarjat eroavat toisistaan? Entä mikä on tällä hetkellä paras Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumppu lämmitykseen?

Olemme valinneet vertailuun kaksi erittäin suosittua ja erinomaista Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppu mallia, jotka sopivat sekä lämmitykseen että jäähdytykseen: Mitsubishi Electric LN ja Mitsubishi Electric RW -sarjat. Tämän tarkoituksena on auttaa sinua valitsemaan parhaiten omiin tarpeisiisi soveltuva ilmalämpöpumppu. LN-sarjasta on saatavilla kolme eri tehovaihtoehtoa: Mitsubishi Electric LN25, LN35 ja LN50, kun taas RW-sarjasta löytyy kaksi teholuokkaa: RW25 ja RW35. Vertailussamme keskitymme LN25- ja RW25-malleihin, koska nämä ovat suosituimpia ja sopivat monenlaisiin eri tiloihin.

Kun valitset itsellesi sopivaa ilmalämpöpumppua, on tärkeää ottaa huomioon käyttötarkoitus sekä laitteen asennuspaikan ympäristötekijät. Mieti, käytätkö ilmalämpöpumppua pääasiassa talvella lämmittämiseen ja kesällä viilentämiseen vai onko tarkoituksenasi lähinnä viilentää huoneistoa kesäaikaan. Myös laitteen sijoituspaikka vaikuttaa valintaan; esimerkiksi jos se sijoitetaan näkyvään paikkaan olohuoneeseen, ulkonäöllä ja äänenvoimakkuudella voi olla suurempi merkitys kuin tilanteissa, joissa ilmalämpöpumppu sijoitetaan piiloon autotalliin tai varastoon, missä hieman korkeampi äänitaso ei välttämättä ole ongelma.

Mitsubishi Electric LN Ilmalämpöpumppu

Vuoden 2022 suosituin ja todennäköisesti myös Suomen myydyin ilmalämpöpumppu on Mitsubishi Electric LN -sarja. Tämä mallisarja edustaa Mitsubishi Electricin huippuluokkaa. Mitsubishi Electric LN25:n nimellinen lämmitysteho vaihtelee 0,8–6,3 kW ja jäähdytysteho 0,8–3,5 kW. Kaikki LN-sarjan ilmalämpöpumput, mukaan lukien Mitsubishi LN25, käyttävät ympäristöystävällistä R32-kylmäainetta.

Mitsubishi Electric LN -ilmalämpöpumpusta huokuu hienostuneisuus ja tarkka suunnittelu joka yksityiskohdassa. Laite hurmaa modernilla sisäyksikön muotoilullaan ja tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla, aina kaukosäätimestä lähtien. Tämä kertoo heti ensisilmäyksellä, että kyseessä on premium-luokan ilmalämpöpumppu. Voit valita sisäyksikön värin neljästä vaihtoehdosta: helmenvalkoinen, rubiininpunainen, onyx-musta ja lumenvalkoinen, joten laite sopii saumattomasti mihin tahansa sisustukseen.

Mitsubishi Electric LN -ilmalämpöpumppu kuuluu energiatehokkuusluokkaan A+++. Lisäksi se tarjoaa innovatiivisia teknisiä ratkaisuja, jotka nostavat sen energiatehokkuuden huippuunsa ja parantavat samalla ilmanlaatua. Laitteen SCOP-arvo on 5,2, mikä tarkoittaa, että se kuluttaa vain 1 kW sähköä tuottaessaan samalla 5,2 kW lämpöä. Vertailun vuoksi tavallinen 1000 watin sähköpatteri kuluttaa saman verran sähköä, mutta tuottaa vain 1 kW lämpöä.

Mitsubishi LN -ilmalämpöpumput ohjaavat puhallusilmaa kaksoissiivekkeiden ja tuplailmaohjainten avulla, jotta ilma jakautuu huoneeseen pienemmällä ilmanvirtausnopeudella. Tämä varmistaa, että lämmitys- ja jäähdytysilma leviää tehokkaasti ja mukavasti huoneessa aiheuttamatta vedon tunnetta. Lisäksi Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput käyttävät i-See -anturia huoneen lämpötilaerojen mittaamiseen eri etäisyyksiltä. Laitteisto havaitsee ihmisten läsnäolon ja ohjaa puhallusta joko suoraan heidän suuntaansa tai epäsuorasti, jotta lämmitys tai jäähdytys tapahtuu huomaamattomasti.

Mitsubishi LN -ilmalämpöpumppu puhdistaa myös ilmaa ja toimii hiljaisesti. Se on varustettu Plasma Quad Plus -ilmanpuhdistustoiminnolla, joka vähentää jopa 99 prosenttia ilmassa leijuvista epämiellyttävistä pienhiukkasista, kuten bakteereista, viruksista, homeitiöistä ja allergioita aiheuttavista aineista. Lisäksi laitteessa on Mitsubishiin kaksoissuojapinnoite lämmönsiirtimessä, puhaltimessa ja ilmakanavassa, mikä estää pölyn ja rasvan kertymisen sisäyksikköön. Tämä pitää sisäyksikön puhtaana ja ylläpitää lämpöpumpun energiatehokkuutta koko käyttöiän ajan.

Mitsubishi LN25 -ilmalämpöpumppu on erittäin hiljainen sekä lämmitys- että jäähdytyskäytössä. Sisäyksikön äänitaso vaihtelee 19-45 dB ja ulkoyksikön 43-49 dB. Lisäksi laitteessa on erityinen yötila, joka vähentää ulkoyksikön ääntä vielä 3 dB, mikä takaa rauhallisen ympäristön.

Mitsubishi LN -sarjan ilmalämpöpumpuissa on muitakin käteviä toimintoja, kuten takkatoiminto, joka jakaa takan lämmön tasaisesti ympäri asuntoa, ja sisäänrakennettu Wi-Fi, joka mahdollistaa etäohjauksen Mitsubishi MELCloud -sovelluksen avulla ilman erillistä lisävarustetta. Laite tarvitsee vain yhteyden kodin Wi-Fi-verkkoon ja rekisteröinnin, ja voit hallita sitä helposti sovelluksen kautta sekä tarkkailla huoneen lämpötilaa.

Mitsubishi Electric RW – Ilmalämpöpumppu

Mitsubishin ilmalämpöpumppu valikoimaan kuuluu nyt Mitsubishi Electric RW -sarja, joka on suunniteltu erityisesti pohjoismaisiin ilmastoihin. Tämä laite on läpikäynyt vaativia testejä äärimmäisissä kylmissä olosuhteissa ja kykenee tuottamaan lämpöä 100 % nimellisteholla jopa -25 celsiusasteen pakkasissa ja tehokkaasti jopa -35 celsiusasteen pakkasissa. Mitsubishi Electric RW25:n nimellinen lämmitysteho vaihtelee 0,8–6,3 [3,2] kW ja jäähdytysteho 0,9–3,5 [2,5] kW. Kylmäaineena tässäkin mallissa käytetään ympäristöystävällistä R32-kylmäainetta. Mitsubishi Electric RW ilmalämpöpumppu on suunniteltu erityisesti tarjoamaan energiatehokasta lämmitystä kylmissä olosuhteissa.

Mitsubishi Electric RW ilmalämpöpumpun sisäyksikön muotoilu on hieman yksinkertaisempi verrattuna LN-sarjan sisaruksiinsa. Sisäyksikön väri on saatavilla vain yhtenä vaihtoehtona, nimittäin valkoinen. Sisäyksikkö on ulkonäöltään hieman perinteisemmän ilmalämpöpumpun näköinen, mutta sen muotoilu on silti tyylikäs ja hieman kulmikas. 3D i-see -sensori, joka sijaitsee sisäyksikössä, sulautuu saumattomasti laitteen muotoihin ja on huomaamaton.

Mitsubishi RW-mallissa keskitytään toiminnallisuuteen ja energiatehokkuuteen. Laitteen energialuokka on A+++ ja SCOP-arvo on 5,2. Jäähdytyksen energiatehokkuutta kuvaava SEER-arvo on erinomainen 11,2. Lisäksi uusi käyttötilanvalinta toiminto mahdollistaa käyttäjälle laitteen mukauttamisen omiin tarpeisiin. Voit valita tilan, kuten suuren huoneen, jolloin sisäyksikkö optimoi ilmankierron ja lämmitystehon suuren tilan tarpeisiin. Taloudellinen tila puolestaan keskittyy säilyttämään hyvän hyötysuhteen pienemmällä lämmitysteholla, kun taas hiljainen tila vähentää äänitasoa ja tarjoaa rauhallisen ympäristön. RW-mallin äänenpaine vaihtelee sisäyksikössä toiminnasta riippuen 19-42 dB ja ulkoyksikössä 36,5-49 dB.

Mitsubishi Electric RW:ssä on kaikki tarvittavat toiminnot, kuten edistynyt kaksivaiheinen plasmapuhdistin nimeltään Plasma Quad Plus, joka parantaa huoneen ilmanlaatua. Hajunpoistosuodatin neutraloi ilmassa olevia hajuja ja tekee ilmasta raikkaamman. Sisäyksikön ilmanohjaimet ovat likaa hylkivää Dual Barrier -materiaalia, mikä auttaa pitämään laitteen puhtaana pidempään.

Lisäksi Mitsubishi RW-mallissa on muita käteviä ominaisuuksia, kuten automaattinen takkatoiminto ja sisäänrakennettu Wi-Fi, joka mahdollistaa etäohjauksen Mitsubishi MELCloud -sovelluksen avulla ilman lisävarusteita.

Mitsubishi Electric LN25 ja Mitsubishi Electric RW25 -ilmalämpöpumppujen vertailu

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on suorittanut kattavaa ilmalämpöpumppuvertailua, joka tarjoaa objektiivista tietoa eri ilmalämpöpumppumallien ominaisuuksista. VTT:n vertailussa käytetään standardoituja testejä, jotka mahdollistavat puolueettoman suorituskyvyn arvioinnin.

Testeissä mitataan ilmalämpöpumpun lämmöntuottoa ja hyötysuhdetta eri lämpötiloissa aina -30°C:sta ylöspäin. Testissä otetaan huomioon myös sulatusjaksot, jotka voivat vaikuttaa laitteen suorituskykyyn.

Lämmöntuotto kertoo, kuinka paljon lämpöä ilmalämpöpumppu pystyy tuottamaan sisätiloihin. Hyötysuhde (COP) puolestaan kuvastaa, kuinka tehokkaasti laite muuttaa kulutetun sähköenergian lämpöenergiaksi.

Lisäksi VTT on tutkinut ilmalämpöpumpun suodattimien mikrobien määrää. Tutkimukset eivät osoittaneet merkittäviä eroja sisään ja ulos menevän ilman mikrobipitoisuuksissa, mikä tarkoittaa, että ilmalämpöpumput eivät merkittävästi puhdista tai likaa ilmaa mikrobeista.

Ilman epäpuhtauksien osalta ilmalämpöpumpusta poistuva ilma oli usein puhtaampaa kuin sisään menevä ilma tai huoneilma ilmalämpöpumpun ollessa sammutettuna. Tämä havainto tuki visuaalisia tarkastuksia suodattimista, joissa oli havaittavissa pölyn kerääntymistä pitkäaikaisen käytön seurauksena.

Tutkimuksen perusteella suositellaan noudattamaan ilmalämpöpumpun huolto-ohjelmaa pölyn kerääntymisen estämiseksi ja laitteen suorituskyvyn ylläpitämiseksi.

Testitulos: Mitsubishi Electric RW25 vs. Mitsubishi Electric LN25 Ilmalämpöpumput

VTT:n suorittamien testimittausten perusteella sekä Mitsubishi Electric MSZ-RW25VGW + MUZ-RW25VGHZ -ilmalämpöpumppu että Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGW + MUZ-LN25VGHZ -ilmalämpöpumppu saavuttivat erinomaisia tuloksia testeissä.

Mitsubishi Electric RW25: Plussat:

 • + Erinomainen lämmitysteho myös matalissa lämpötiloissa aina -30°C asteeseen asti.
 • + Korkea lämpötilakerroin, jopa 5,2.
 • + Sopii erinomaisesti lämmitykseen sekä viilennykseen.
 • + Uusi toiminto, käyttötilan valinta.

Miinukset:

 • – Ei muita värivaihtoehtoja kuin valkoinen.
 • – Sisäyksikön muotoilu on hieman pelkistetympi kuin esimerkiksi sisarensa LN-sarjan pumpuissa.

Mitsubishi Electric LN25: Plussat:

 • + Erittäin tyylikäs sisäyksikön ulkomuotoilu.
 • + Useita värivaihtoehtoja.
 • + Hyvä lämmitys- ja viilennysteho.
 • + Korkea lämpötilakerroin.

Miinukset:

 • – Ei yhtä tehokas kuin Mitsubishi Electric RW25.
 • – Ei käyttötilan valintaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Hyper Heating -toiminnon ansiosta Mitsubishi RW25 on hieman tehokkaampi lämmityksessä verrattuna Mitsubishi LN25:een. Kuitenkin lämpökerroin (COP) säilyy erinomaisena molemmissa laitteissa myös alhaisissa lämpötiloissa.

Kun valitaan ilmalämpöpumppua, on tärkeää harkita ensin sen käyttöympäristöä ja tarpeita. Mitsubishi Electric RW25 tarjoaa erinomaisen lämmitystehon myös alhaisissa lämpötiloissa ja korkean lämpökerroin (COP) -arvon. Toisaalta Mitsubishi Electric LN25 erottuu tyylikkäällä ulkomuotoilullaan ja useilla värivaihtoehdoillaan, ja se tarjoaa hyvän lämmitys- ja viilennystehon.

Lisäksi Mitsubishi Electric tarjoaa laajan valikoiman muita ilmalämpöpumppumalleja, jotka soveltuvat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Ilmalämpöpumpun avulla voit tehokkaasti lämmittää ja viilentää asuntoasi, säästäen samalla energiaa ja rahaa. Parhaimmillaan säästöä voi syntyä öljy- tai suorasähkölämmitteisen asunnon lämmityskuluissa jopa yli 50 prosenttia! Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumput on suunniteltu toimimaan kaikissa ulkolämpötiloissa ja ne tarjoavat luotettavan ja pitkäaikaisen lämmönlähteen kaikenlaisiin koteihin, loma-asuntoihin ja varastotiloihin. Kaikki maahantuojan mallit löydät Scanofficen verkkosivuilta.


Lue VTT:n Testiraportit täältä